Laadpaal Purmer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Purmer aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl check je praktische informatie over diverse soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €915.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Purmer

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de Mini Electric gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Purmer kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Tevens is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Op deze pagina bespreken we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Purmer. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Purmer kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil gaat via een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Purmer. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Purmer.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder delen we extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Purmer vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €750 t/m €3450. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Purmer.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€535- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€690- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €1055
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Purmer wisselen tussen de €370 en ongeveer €1875. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €6,50 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk ervaren leveranciers in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1079 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Purmer):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€161,85€1942,20
Elektrisch€0,050€53,95€647,40
Besparing€0,100€107,90€1294,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Edam-Volendam

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Purmer aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info vind je op www.edam-volendam.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Beste laadpaal.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Purmer zijn 24/7 actief. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,295 tot €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Purmer. Bekijk ook laadstations en installateurs in Hobrede, Schardam, Beets, Oosthuizen en Warder.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden purmer-1481

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je personeel en relaties. Beschik je over een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €1000 & €2000. De totaalprijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, NLE, Budget energie, Eneco en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,40 per 100 kilometer. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,65 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Purmer monteert het als wallbox of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Purmer kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1100. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Purmer kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Edam-Volendam verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.edam-volendam.nl.

Plaats een reactie