Laadpaal Rijsbergen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Rijsbergen aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of Kia e-Soul 64 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over geschikte type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €975.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rijsbergen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Skoda Enyaq iV 80 kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Rijsbergen kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina vind je belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Rijsbergen. Zie ook aanvullende informatie over Duurzaam rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Rijsbergen installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil draait op de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Rijsbergen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Rijsbergen.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder delen we meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Rijsbergen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 en €3150. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme stations met innovatieve features als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rijsbergen.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €650
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €1025
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Rijsbergen wisselen tussen de €380 – €1925. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,75 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check populaire installateurs uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1093 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rijsbergen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€114,77€1377,18
Elektrisch€0,041€44,81€537,76
Besparing€0,064€69,95€839,42
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zundert

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Rijsbergen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor factoren als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan het gebruiken. Alle info is beschikbaar op www.zundert.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Rijsbergen zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,290 – €0,550 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Rijsbergen. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkooppunten in Achtmaal, Wernhout, Klein Zundert, Chaam en Bavel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rijsbergen-4891

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €850 & €2325. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het type en model (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco, Essent en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,65 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Rijsbergen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische wagens vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Rijsbergen kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1125. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Rijsbergen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Zundert heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.zundert.nl.

Plaats een reactie