Laadpaal Oostkapelle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Oostkapelle aan huis. Door middel van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW iX3 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina check je extra informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €895.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oostkapelle

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Audi Q4 e-tron kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Oostkapelle kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina kan je aan de slag met bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Oostkapelle. Bekijk ook meer info over Private lease elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oostkapelle kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Oostkapelle. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Oostkapelle.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Oostkapelle vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €850 tot €3225. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme palen met innovatieve functies als Autostart die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Oostkapelle.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€845- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oostkapelle bedragen tussen de €360 – €1800. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare vakmannen uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1101 km op maandbasis. Op basis daarvan calculeren we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oostkapelle):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€115,61€1387,26
Elektrisch€0,041€45,14€541,69
Besparing€0,064€70,46€845,57
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Veere

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Oostkapelle aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.veere.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Oostkapelle zijn er veel. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De onkosten variëren tussen de €0,250 – €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Oostkapelle. Op deze site vind je ook laadstations en verkopers in Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oostkapelle-4356

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren kost +/- tussen de €950 – €2100. Het tarief wordt bepaald door het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Essent, Budget energie, Engie, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 per 100 kilometer. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,25 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Oostkapelle zet het als wallbox tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oostkapelle zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €850. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste populaire elektrische auto’s in Oostkapelle dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Veere heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.veere.nl.

Plaats een reactie