Laadpaal Arnemuiden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Arnemuiden aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 e-tron & Lucid Air Pure. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina bekijk je handige informatie over geschikte type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €985.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Arnemuiden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Arnemuiden kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop kan je aan de slag met handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Arnemuiden. Zie ook onze informatie over Stekkers.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Arnemuiden kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant draait op een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Arnemuiden. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Arnemuiden.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Arnemuiden vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 tot +/- €3100. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme palen met leuke snufjes als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Arnemuiden.

Type laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Arnemuiden lopen uiteen tussen de €330 en plus minus €1925. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek populaire leveranciers in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1097 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde begroten we wat je kunt besparen. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Arnemuiden):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,140€153,58€1842,96
Elektrisch€0,048€52,66€631,87
Besparing€0,092€100,92€1211,09
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Middelburg

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Arnemuiden aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor factoren als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.middelburg.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Arnemuiden zijn er voldoende. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,250 tot wel €0,610 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Arnemuiden. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse en Ellemeet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden arnemuiden-4341

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2350. De definitieve prijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Eneco, NLE, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,65 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost circa €10,35 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Arnemuiden zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Arnemuiden kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor liggen rond de €925. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Arnemuiden kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Middelburg verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of de paal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.middelburg.nl.

Plaats een reactie