Laadpaal Gapinge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Gapinge aan huis. D.m.v. een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 e-tron of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je extra informatie over geschikte soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €925.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gapinge

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Gapinge kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop bieden wij handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Gapinge. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Gapinge kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Gapinge. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Gapinge.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Gapinge vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 en €3150. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met snufjes als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Gapinge.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Gapinge bedragen tussen de €380 – €2175. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk populaire verkooppunten uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1098 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan ramen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gapinge):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€159,21€1910,52
Elektrisch rijden€0,049€53,80€645,62
Besparing€0,096€105,41€1264,90
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Veere

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gapinge aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is te vinden op www.veere.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Alle elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Gapinge kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,280 tot €0,600 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Gapinge. Check tevens oplaadpunten en leveranciers in Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle en Renesse.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gapinge-4352

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1025 en €2025. De prijsindicatie is afhankelijk van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Energiedirect, Budget energie, Essent en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €9,65 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Gapinge zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Gapinge kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €1125. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Gapinge hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Veere biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.veere.nl.

Plaats een reactie