Laadpaal Domburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Domburg aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal zoek je handige informatie over verschillende laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €935.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Domburg

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van jouw EV als onder andere de BMW iX3 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Domburg kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Hierbij bieden wij een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Domburg. Op deze website lees je ook meer over Zakelijk elektrische auto leasen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Domburg kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie draait op een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Domburg. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Domburg.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Domburg vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 – €3200. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme laadpunten met extra snufjes als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Domburg.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1035
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Domburg variëren van €400 en €2000. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk goede installateurs uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1102 km per maand. Op basis daarvan begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Domburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€121,22€1454,64
Elektrisch€0,042€46,28€555,41
Besparing€0,068€74,94€899,23
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Veere

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Domburg aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en drukte. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Uitgebreide informatie vind je op www.veere.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Domburg zijn er veel. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten wisselen tussen de €0,285 – €0,590 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Domburg. Check tevens laadmogelijkheden en verkopers in Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge en Arnemuiden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden domburg-4357

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Heb je een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €750 & €2575. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Energiedirect, Eneco, Engie, NLE en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost circa €9,80 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Domburg zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Domburg kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen circa €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Domburg kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Veere verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.veere.nl.

Plaats een reactie