Laadpaal Molkwerum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Molkwerum aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker vind je waardevolle informatie over geschikte type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Molkwerum

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de BMW iX3 kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Molkwerum kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Molkwerum. Op deze website lees je ook meer over Voordelige laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Molkwerum kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil kan laden met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Molkwerum. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens oogt het een stuk georganiseerder en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Molkwerum.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Molkwerum vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 tot en met €3275. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast heb je de keuze uit slimme systemen met extra functies als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Molkwerum.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€855- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Molkwerum variëren van €340 en plus minus €2075. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk de beste deskundigen uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1155 kilometer (maandelijks). Hiermee berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Molkwerum):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€121,28€1455,30
Elektrisch rijden€0,041€47,36€568,26
Besparing€0,064€73,92€887,04
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Molkwerum aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij facetten als toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedereen kan hier gebruik van maken. Alle info is te vinden op www.sudwestfryslan.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Molkwerum zijn goed vertegenwoordigd. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven variëren tussen de €0,290 tot €0,605 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema check jij de openbare laadstations in Molkwerum. Op deze site vind je ook oplaadpunten en aanbieders in Warns, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden molkwerum-8722

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing zit zo tussen de €875 – €2050. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het type en model (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, NLE, Budget energie, Eneco en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €10,35 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Molkwerum monteert het als wallbox of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Molkwerum kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen zo’n €1125. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Molkwerum beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Súdwest-Fryslân verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.sudwestfryslan.nl.

Plaats een reactie