Laadpaal Warns

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Warns aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw CUPRA el-Born of Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over meerdere laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €940.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Warns

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Warns kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Warns. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Warns kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting is compatibel met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Warns. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Warns.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Warns vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot €3175. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien zien we steeds meer slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Warns.

Type stationLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€880- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Warns lopen uiteen tussen de €350 & €1900. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,25 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal populaire leveranciers uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1154 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat je kunt besparen. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Warns):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€115,40€1384,80
Elektrisch rijden€0,040€46,16€553,92
Besparing€0,060€69,24€830,88
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Warns aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.sudwestfryslan.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Warns zijn er veel. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,295 – €0,550 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema bekijk jij de openbare laadstations in Warns. Doorzoek daarnaast laadplekken en aanbieders in Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en Greonterp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden warns-8721

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren kost tussen de €825 & €2250. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Essent, NLE, Energiedirect, Engie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,35 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Warns zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Warns zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €975. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. De meeste favoriete elektrische auto’s in Warns hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Súdwest-Fryslân verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.sudwestfryslan.nl.

Plaats een reactie