Laadpaal Marijenkampen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Marijenkampen aan huis. Middels een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.4 1st + Tesla Model Y Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je waardevolle informatie over meerdere laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €910.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Marijenkampen

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Marijenkampen kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Ook is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hierbij delen we belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Marijenkampen. Zie ook onze informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Marijenkampen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Marijenkampen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Marijenkampen.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Marijenkampen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €925 t/m €3125. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast heb je de keuze uit slimme laadpunten met leuke extra’s als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Marijenkampen.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Marijenkampen liggen tussen de €410 tot €2000. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €2,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede installateurs uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1119 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Marijenkampen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€117,50€1409,94
Elektrisch rijden€0,041€45,88€550,55
Besparing€0,064€71,62€859,39
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Marijenkampen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Meer details is ook te lezen op www.steenwijkerland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Marijenkampen zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,250 – €0,595 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Marijenkampen. Doorzoek daarnaast laadzuilen en verkooppunten in Willemsoord, De Pol, Baars, Witte Paarden en Tuk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden marijenkampen-8339

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bezit je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren zit zo tussen de €925 en €2350. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,50 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,95 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Marijenkampen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Marijenkampen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De beschikbare elektrische auto’s in Marijenkampen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Steenwijkerland heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie