Laadpaal Willemsoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Willemsoord aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh en/of Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Hier bekijk je bruikbare informatie over geschikte type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €955.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Willemsoord

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Willemsoord kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarbij is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Hierbij vind je bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Willemsoord. Op deze website lees je ook meer over Duurzaam rijden.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Willemsoord kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Willemsoord. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Willemsoord.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Willemsoord vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 tot +/- €3400. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Willemsoord.

Laadstation typeLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€525- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Willemsoord variëren van €380 en €2125. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €6,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal erkende installateurs in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1118 km per 4 weken. Hiermee berekenen we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Willemsoord):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€111,80€1341,60
Elektrisch€0,040€44,72€536,64
Besparing€0,060€67,08€804,96
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Willemsoord aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle info is beschikbaar gesteld op www.steenwijkerland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Willemsoord zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven schommelen tussen de €0,235 tot €0,600 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Willemsoord. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en aanbieders in De Pol, Baars, Witte Paarden, Tuk en Steenwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden willemsoord-8338

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een pand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost tussen de €850 en €2000. Het tarief hangt af van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Budget energie, Eneco, Engie, Essent en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,65 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,10 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Willemsoord plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De actuele elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Willemsoord zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €800. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Willemsoord dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Steenwijkerland verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie