Laadpaal Witte Paarden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Witte Paarden aan huis. Via een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure & Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Hier lees je extra informatie over meerdere soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €930.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Witte Paarden

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Mercedes EQA kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Witte Paarden kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina delen we tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Witte Paarden. Op deze website lees je ook meer over Smart Charging.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Witte Paarden kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting functioneert met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Witte Paarden. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ook is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Witte Paarden.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Witte Paarden vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 en €3400. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er allerlei slimme opladers met toffe extra’s als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Witte Paarden.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €605
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€695- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1030
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Witte Paarden liggen tussen de €430 en ongeveer €2075. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €5,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk goede installatiebedrijven uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1115 km per maand. Hiermee calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Witte Paarden):

 • Benzine rijden 2023: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,048/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€156,10€1873,20
Elektrisch€0,048€53,52€642,24
Besparing€0,092€102,58€1230,96
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Witte Paarden aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.steenwijkerland.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Accu.

Overzicht met openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Witte Paarden zijn er voldoende. Iedereen kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,245 en €0,595 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Witte Paarden. Bekijk ook laadzuilen en verkooppunten in Tuk, Steenwijk, Sint Jansklooster, Vollenhove en Schokland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden witte-paarden-8335

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Betreft het een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief plaatsing zit zo tussen de €1000 en €2025. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Essent, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,90 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,35 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Witte Paarden zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Witte Paarden kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1025. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Witte Paarden zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Steenwijkerland biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de paal dichtbij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie