Laadpaal Vollenhove

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Vollenhove aan huis. Via een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus en/of Skoda Enyaq iV 80X. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je waardevolle informatie over diverse soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €905.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vollenhove

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 Sportback e-tron kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Vollenhove kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Vollenhove. Zie ook aanvullende informatie over Voordeligste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Vollenhove kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Vollenhove. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Vollenhove.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Vollenhove vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €775 tot €3350. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zijn er slimme palen met speciale snufjes als Autostart die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Vollenhove.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €605
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Vollenhove variëren van €350 & €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €2,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede installateurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1111 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vollenhove):

 • Benzine rijden 2022: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€133,32€1599,84
Elektrisch rijden€0,044€48,88€586,61
Besparing€0,076€84,44€1013,23
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Vollenhove aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Meer details kan je lezen op www.steenwijkerland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Vollenhove zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten schommelen tussen de €0,275 en €0,580 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht check je de openbare laadstations in Vollenhove. Doorzoek daarnaast laadplekken en leveranciers in Schokland, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest en Bant.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vollenhove-8325

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een pand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €800 – €2450. Het hele prijskaartje komt tot stand door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,95 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,10 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Vollenhove monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vollenhove kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1125. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel favoriete elektrische auto’s in Vollenhove zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Steenwijkerland biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt nabij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie