Laadpaal Marknesse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Marknesse aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of Tesla Model Y Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website ontdek je handige informatie over betrouwbare soorten laadpalen, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €940.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Marknesse

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Marknesse kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Marknesse. Zie ook aanvullende informatie over Hybride voertuigen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Marknesse installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting functioneert met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Marknesse. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Marknesse.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Marknesse vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €750 en €3200. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme stations met toffe extra’s als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Marknesse.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €1040
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Marknesse liggen tussen de €440 en €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk populaire deskundigen uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1108 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers checken we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Marknesse):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€116,34€1396,08
Elektrisch€0,041€45,43€545,14
Besparing€0,064€70,91€850,94
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordoostpolder

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Marknesse aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.noordoostpolder.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische autoverzekering.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Marknesse zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven schommelen tussen de €0,235 tot wel €0,590 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Marknesse. Check tevens oplaadpunten en verkooppunten in Luttelgeest, Bant, Rutten, Creil en Espel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden marknesse-8316

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €1050 – €2250. De totaalprijs hangt vooral af van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Essent, Engie, NLE, Budget energie en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,05 p/100 km. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,50 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Flevoland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Marknesse zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Marknesse zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen circa €950. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Marknesse zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Noordoostpolder heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.noordoostpolder.nl.

Plaats een reactie