Laadpaal Rutten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een eigen laadpaal in Rutten aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Porsche Taycan 4S. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl check je bruikbare informatie over populaire soorten laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rutten

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Rutten kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een lange actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij check je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Rutten. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Rutten kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Rutten. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Rutten.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Rutten vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 tot +/- €3350. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme systemen met innovatieve opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Rutten.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€535- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €985
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Rutten bedragen tussen de €380 en plus minus €1950. De totale kosten hangen af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €7,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren verkooppunten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1105 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rutten):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€160,23€1922,70
Elektrisch€0,049€54,15€649,74
Besparing€0,096€106,08€1272,96
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordoostpolder

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Rutten aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor aspecten zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.noordoostpolder.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling EV’s.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Rutten kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,265 – €0,590 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Rutten. Check tevens laadplekken en aanbieders in Creil, Espel, Tollebeek, Nagele en Ens.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rutten-8313

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €850 & €2425. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,90 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost circa €9,50 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Flevoland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Rutten zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Rutten zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1075. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. De populaire elektrische auto’s in Rutten zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Noordoostpolder biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.noordoostpolder.nl.

Plaats een reactie