Laadpaal Creil

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Creil aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron + DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker check je bruikbare informatie over verschillende type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €920.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Creil

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Creil kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Hieronder bespreken we handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Creil. Zie ook aanvullende informatie over Lease een elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Creil kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Creil. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Creil.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder delen we extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Creil vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3175. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme stations met toffe features als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Creil.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €965
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Creil bedragen tussen de €430 & €2075. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €6,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal ervaren installateurs in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1104 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers calculeren we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Creil):

 • Benzine rijden 2023: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,048/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,140€154,56€1854,72
Elektrisch rijden€0,048€52,99€635,90
Besparing€0,092€101,57€1218,82
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordoostpolder

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Creil aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info is beschikbaar op www.noordoostpolder.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud EV’s.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2023)

Laadstations in Creil zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,270 en €0,600 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Creil. Vergelijk ook laadstations en installatiebedrijven in Espel, Tollebeek, Nagele, Ens en Emmeloord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden creil-8312

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €750 en €2175. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Essent, Eneco, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,15 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2023 vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Flevoland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Creil monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Creil zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €850. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel beschikbare elektrische auto’s in Creil hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Noordoostpolder verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.noordoostpolder.nl.

Plaats een reactie