Laadpaal Tollebeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Tollebeek aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT en/of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over geschikte laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €895.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tollebeek

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Volvo XC40 P8 AWD Recharge is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Tollebeek kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Eveneens is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Tollebeek. Bekijk ook meer info over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Tollebeek kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem draait op de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Tollebeek. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Tollebeek.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Tollebeek vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €500 tot +/- €3100. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder zijn er allerlei slimme laadpunten met toffe opties als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Tollebeek.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €970
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Tollebeek variëren van €350 tot €2150. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,50 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek betrouwbare vakmannen uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1102 km (maandelijks). Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tollebeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€143,26€1719,12
Elektrisch€0,046€50,69€608,30
Besparing€0,084€92,57€1110,82
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordoostpolder

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Tollebeek aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor facetten als zichtbaarheid en doorstroming. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details kan je lezen op www.noordoostpolder.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Tollebeek nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen schommelen tussen de €0,300 tot wel €0,585 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder zie jij alle openbare laadstations in Tollebeek. Check tevens oplaadplekken en aanbieders in Nagele, Ens, Emmeloord, Mastenbroek en Genemuiden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tollebeek-8309

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor personeel of bezoekers. Beschik je over een pand met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost tussen de €950 – €2400. De definitieve prijs wordt bepaald door het type laadstation (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Eneco, NLE, Engie, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,55 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,90 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Flevoland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Tollebeek monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Tollebeek kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €975. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Tollebeek beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Noordoostpolder verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.noordoostpolder.nl.

Plaats een reactie