Laadpaal Musselkanaal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Musselkanaal aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl check je waardevolle informatie over meerdere laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €960.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Musselkanaal

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de BMW i4 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Musselkanaal kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Ook is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij kan je aan de slag met een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Musselkanaal. Zie ook aanvullende informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Musselkanaal kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Musselkanaal. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Musselkanaal.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Musselkanaal vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 t/m €3375. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zien we steeds meer slimme palen met toffe snufjes als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Musselkanaal.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€530- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€830- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Musselkanaal variëren van €340 tot €2150. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €4,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check ervaren adviseurs uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1070 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Musselkanaal):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€139,10€1669,20
Elektrisch rijden€0,046€49,22€590,64
Besparing€0,084€89,88€1078,56
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Stadskanaal

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Musselkanaal aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.stadskanaal.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Musselkanaal zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten schommelen tussen de €0,295 tot wel €0,550 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Musselkanaal. Op deze site vind je ook laadzuilen en installateurs in Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen en Zandberg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden musselkanaal-9581

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Gaat het om een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie kost tussen de €1000 & €2450. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,55 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,15 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Musselkanaal monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Musselkanaal kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €825. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. De gangbare elektrische auto’s in Musselkanaal dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Stadskanaal verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.stadskanaal.nl.

Plaats een reactie