Laadpaal Zandberg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Zandberg aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT en/of Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je bruikbare informatie over betrouwbare type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €900.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zandberg

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Zandberg kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Hierbij check je belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Zandberg. Zie ook aanvullende informatie over Betrouwbare laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Zandberg kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zandberg. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Zandberg.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Zandberg vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €550 en €3300. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zijn er allerlei slimme systemen met innovatieve extra’s als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zandberg.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€505- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €925
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zandberg wisselen tussen de €380 & €2100. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek populaire adviseurs uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1065 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zandberg):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€111,83€1341,90
Elektrisch€0,041€43,67€523,98
Besparing€0,064€68,16€817,92
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Zandberg aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is te vinden op www.borger-odoorn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Voordeligste laadpaal.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Zandberg nemen in rap tempo toe. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten lopen uiteen tussen de €0,275 tot wel €0,570 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Zandberg. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkopers in Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen, Bourtange en Vlagtwedde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zandberg-9564

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €825 & €2325. De totale investering wordt bepaald door het type laadpaal (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Energiedirect, NLE, Eneco, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,05 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,10 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Zandberg zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Zandberg zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten zijn circa €1075. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Zandberg beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Borger-Odoorn biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie