Laadpaal Limbricht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Limbricht aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric & Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over verschillende laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €965.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Limbricht

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.3 Pro S kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Limbricht kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder vind je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Limbricht. Op deze website lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Limbricht kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Limbricht. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Limbricht.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Limbricht vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 tot +/- €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast onderscheiden we slimme systemen met speciale features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Limbricht.

Soort laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €980
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Limbricht variëren van €370 en €2200. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €4,25 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind de beste verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1071 km per 4 weken. Met dit getal begroten we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Limbricht):

 • Benzine rijden 2022: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,046/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€139,23€1670,76
Elektrisch rijden€0,046€49,27€591,19
Besparing€0,084€89,96€1079,57
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Sittard-Geleen

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Limbricht aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan het gebruiken. Alle details vind je op www.sittard-geleen.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Milieu.

Kaart met openbare laadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Limbricht nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven variëren tussen de €0,265 tot wel €0,590 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Limbricht. Vind ook laadzuilen en leveranciers in Sittard, Urmond, Grevenbicht, Obbicht en Papenhoven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden limbricht-6141

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief de installatieservice zit zo tussen de €825 en €2525. De definitieve prijs komt tot stand door het type laadpaal (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, Essent, NLE, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost om en nabij de €9,70 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Limbricht zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Limbricht kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1025. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Limbricht kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Sittard-Geleen verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Bekijk ook www.sittard-geleen.nl.

Plaats een reactie