Laadpaal Obbicht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Obbicht aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 + Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je uitgebreide informatie over diverse laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €975.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Obbicht

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Obbicht kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina vind je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Obbicht. Bekijk ook meer info over Hybride auto’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Obbicht kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Obbicht. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Obbicht.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Obbicht vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 tot €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met extra snufjes als Autostart die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Obbicht.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €1045
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Obbicht lopen uiteen tussen de €350 en +/- €2000. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €4,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk ervaren adviseurs in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1067 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Obbicht):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€117,37€1408,44
Elektrisch€0,042€44,81€537,77
Besparing€0,068€72,56€870,67
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Sittard-Geleen

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Obbicht aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij aspecten zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.sittard-geleen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto verzekering.

Openbare laadpunten bekijken (november 2023)

Laadstations in Obbicht zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,240 tot €0,560 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Obbicht. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkopers in Papenhoven, Holtum, Buchten, Born en Nieuwstadt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden obbicht-6125

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €975 en €2425. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Essent, Engie, NLE, Budget energie en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,40 p/100 km. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Obbicht zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Obbicht kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1000. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. De gangbare elektrische auto’s in Obbicht zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Sittard-Geleen heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.sittard-geleen.nl.

Plaats een reactie