Laadpaal Grevenbicht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Grevenbicht aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mercedes EQA of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl check je praktische informatie over verschillende type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €935.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Grevenbicht

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Grevenbicht kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Hieronder kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Grevenbicht. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Grevenbicht kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Grevenbicht. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Ook moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Grevenbicht.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder tref jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Grevenbicht vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €775 t/m €3175. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens zien we steeds meer slimme laadpunten met snufjes als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Grevenbicht.

Type stationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €795
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€850- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Grevenbicht wisselen tussen de €360 – €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,50 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check erkende specialisten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1068 kilometer (maandelijks). Hiermee berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Grevenbicht):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€122,82€1473,84
Elektrisch€0,043€45,92€551,09
Besparing€0,072€76,90€922,75
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sittard-Geleen

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Grevenbicht aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag het gebruiken. Updates en informatie is te vinden op www.sittard-geleen.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Grevenbicht zijn goed vertegenwoordigd. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven bedragen tussen de €0,280 en €0,550 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Grevenbicht. Vind ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Obbicht, Papenhoven, Holtum, Buchten en Born.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden grevenbicht-6127

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €900 en €2125. Het tarief komt tot stand door het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Essent, NLE, Eneco, Engie en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto komt uit op zo’n €9,90 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Grevenbicht bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Grevenbicht kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn circa €1075. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Grevenbicht hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Sittard-Geleen verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.sittard-geleen.nl.

Plaats een reactie