Laadpaal Urmond

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Urmond aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure of bijvoorbeeld de Tesla Model Y Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Hier tref je extra informatie over verschillende soorten laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €955.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Urmond

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals een Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Urmond kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Urmond. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Urmond kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Urmond. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Urmond.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Urmond vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 tot en met €3025. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme systemen met extra opties als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Urmond.

Laadstation typeLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Urmond lopen uiteen tussen de €350 en €1950. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €4,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare vakmannen uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1069 km per maand. Op basis daarvan verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Urmond):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€128,28€1539,36
Elektrisch rijden€0,044€47,04€564,43
Besparing€0,076€81,24€974,93
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Stein

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Urmond aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij facetten als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.gemeentestein.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Urmond zijn goed vertegenwoordigd. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten liggen tussen de €0,290 tot €0,615 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Urmond. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven, Holtum en Buchten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden urmond-6129

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €825 – €2425. De totaalprijs hangt af van welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €9,70 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Urmond monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Urmond kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn circa €950. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Urmond zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Stein verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gemeentestein.nl.

Plaats een reactie