Laadpaal Nieuwe Pekela

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Nieuwe Pekela aan huis. Via een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 & Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl check je bruikbare informatie over betrouwbare soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €935.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwe Pekela

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Nieuwe Pekela kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder delen we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Nieuwe Pekela. Zie ook onze informatie over Zero Emission.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuwe Pekela kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Nieuwe Pekela. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Nieuwe Pekela.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Nieuwe Pekela vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens onderscheiden we slimme systemen met leuke snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Nieuwe Pekela.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€865- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Nieuwe Pekela variëren van €340 – €2000. Dit hangt af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €6,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal ervaren leveranciers uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1110 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwe Pekela):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€122,10€1465,20
Elektrisch€0,042€46,62€559,44
Besparing€0,068€75,48€905,76
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Pekela

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwe Pekela aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Alle info kun je terugvinden op www.pekela.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Nieuwe Pekela zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,230 tot wel €0,620 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Nieuwe Pekela. Vergelijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Eexterveenschekanaal, Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor en Oud Annerveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwe-pekela-9663

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €850 – €2175. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het soort systeem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco, Engie en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,00 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost om en nabij de €9,80 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Nieuwe Pekela bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwe Pekela kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €875. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Nieuwe Pekela beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Pekela verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Bekijk ook www.pekela.nl.

Plaats een reactie