Laadpaal Oud Annerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Oud Annerveen aan huis. Met behulp van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Aiways U5 en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Hier zoek je uitgebreide informatie over populaire type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €970.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oud Annerveen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Oud Annerveen kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Verder is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oud Annerveen. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Oud Annerveen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem functioneert met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Oud Annerveen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oud Annerveen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Oud Annerveen vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €700 en €3125. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme stations met speciale mogelijkheden als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oud Annerveen.

Laadstation typeLaadcapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€500- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1045
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oud Annerveen variëren van €340 en ongeveer €2075. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €5,75 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren verkooppunten uit jouw omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1105 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oud Annerveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€154,70€1856,40
Elektrisch€0,048€53,04€636,48
Besparing€0,092€101,66€1219,92
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Oud Annerveen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.aaenhunze.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Oud Annerveen kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,270 tot €0,615 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart treft je de openbare laadstations in Oud Annerveen. Doorzoek daarnaast laadplekken en installateurs in Annerveenschekanaal, Meeden, Muntendam, Wildervank en Zuidbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oud-annerveen-9655

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €1050 & €2550. De totale investering is afhankelijk van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, NLE, Engie, Budget energie, Essent en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost al gauw €9,55 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Oud Annerveen bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oud Annerveen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €875. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel beschikbare elektrische auto’s in Oud Annerveen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Aa en Hunze verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie