Laadpaal Zuidbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Zuidbroek aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide informatie over diverse soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €910.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zuidbroek

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de BMW iX3 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Zuidbroek kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Tevens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Op deze pagina vind je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Zuidbroek. Bekijk ook meer info over Zakelijk elektrische auto leasen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zuidbroek kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation functioneert met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zuidbroek. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Als laatste is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Zuidbroek.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Zuidbroek vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 en €3250. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er slimme laadpunten met toffe mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zuidbroek.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €1000
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zuidbroek variëren van €360 tot €2100. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare vakmannen in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1100 km per maand. Op basis van dit gemiddelde checken we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zuidbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€126,50€1518,00
Elektrisch€0,043€47,30€567,60
Besparing€0,072€79,20€950,40
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Midden-Groningen

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Zuidbroek aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en drukte. Iedereen kan hier gebruik van maken. Meer informatie vind je op www.midden-groningen.nl/. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Zuidbroek zijn aanwezig. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven bedragen tussen de €0,230 tot €0,570 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Zuidbroek. Vind ook laadplekken en verkooppunten in Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie, Steendam en Siddeburen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zuidbroek-9636

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €800 en €2200. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het type en model (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Eneco, NLE, Energiedirect en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,60 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,50 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Zuidbroek bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zuidbroek kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €875. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. De gangbare elektrische auto’s in Zuidbroek zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Midden-Groningen heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.midden-groningen.nl/.

Plaats een reactie