Laadpaal Nieuw Annerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een slimme laadpaal in Nieuw Annerveen aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over verschillende laadstations, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €895.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuw Annerveen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Aiways U5 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Nieuw Annerveen kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hieronder delen we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Nieuw Annerveen. Zie ook onze informatie over Elektrische auto verzekering.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Nieuw Annerveen installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Nieuw Annerveen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Nieuw Annerveen.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Nieuw Annerveen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot en met €3075. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zien we steeds meer slimme opladers met extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Nieuw Annerveen.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €960
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuw Annerveen variëren van €400 & €1900. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal de beste installateurs uit jouw omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1107 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuw Annerveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€166,05€1992,60
Elektrisch rijden€0,050€55,35€664,20
Besparing€0,100€110,70€1328,40
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuw Annerveen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij facetten als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.aaenhunze.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Duurzame mobiliteit.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Nieuw Annerveen vind je op steeds meer plekken. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten bedragen tussen de €0,260 – €0,590 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart treft je de openbare laadstations in Nieuw Annerveen. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installateurs in Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal, Meeden en Muntendam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuw-annerveen-9657

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €1075 en €2350. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Engie, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,95 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €10,40 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Nieuw Annerveen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuw Annerveen kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €800. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste gangbare elektrische auto’s in Nieuw Annerveen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Aa en Hunze heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie