Laadpaal Eexterveenschekanaal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een handige laadpaal in Eexterveenschekanaal aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge en/of Renault Zoe ZE50 R135. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl tref je extra informatie over verschillende soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €950.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eexterveenschekanaal

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de BMW i4 kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Eexterveenschekanaal kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Tevens is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp delen we inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Eexterveenschekanaal. Zie ook onze informatie over Smart Charging.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Eexterveenschekanaal kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Eexterveenschekanaal. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Eexterveenschekanaal.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Eexterveenschekanaal vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €775 – €3125. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast kan je kiezen voor slimme laadpunten met snufjes als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Eexterveenschekanaal.

Soort laadstationVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €935
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Eexterveenschekanaal komen uit tussen de €450 & €2050. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk erkende specialisten die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1109 km per maand. Op basis daarvan begroten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eexterveenschekanaal):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€116,45€1397,34
Elektrisch€0,041€45,47€545,63
Besparing€0,064€70,98€851,71
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Eexterveenschekanaal aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Meer details vind je op www.aaenhunze.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Actieradius.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Eexterveenschekanaal zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten wisselen tussen de €0,295 tot €0,600 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Eexterveenschekanaal. Bekijk ook oplaadplekken en aanbieders in Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen en Annerveenschekanaal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eexterveenschekanaal-9659

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €850 en €2450. Het tarief is afhankelijk van het type laadstation (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, NLE, Eneco, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,50 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Eexterveenschekanaal zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eexterveenschekanaal kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn circa €850. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Eexterveenschekanaal kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Aa en Hunze heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie