Laadpaal Nuenen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Nuenen aan huis. Op basis van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl bekijk je uitgebreide informatie over diverse laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €950.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nuenen

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Nuenen kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Nuenen. Zie ook onze informatie over Elektrische auto prive rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Nuenen kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Nuenen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Nuenen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Nuenen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €850 tot €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er allerlei slimme stations met leuke functies als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Nuenen.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nuenen bedragen tussen de €420 – €1875. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €3,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk erkende specialisten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1085 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nuenen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€113,93€1367,10
Elektrisch€0,041€44,49€533,82
Besparing€0,064€69,44€833,28
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Nuenen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Alle details kan je bekijken op www.nuenen.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling EV’s.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Nuenen zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,255 – €0,600 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Nuenen. Doorzoek daarnaast laadstations en leveranciers in Geldrop, Leende, Heeze, Luyksgestel en Westerhoven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nuenen-5672

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €900 en €2225. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, Eneco, NLE en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost circa €10,20 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Nuenen zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Nuenen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €1075. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. De gangbare elektrische auto’s in Nuenen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.nuenen.nl.

Plaats een reactie