Laadpaal Leende

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Leende aan huis. Via een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina lees je praktische informatie over betrouwbare type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €915.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leende

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals de Volkswagen ID.4 1st kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Leende kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Op deze pagina bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Leende. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpaal.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Leende kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting is compatibel met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Leende. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Leende.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Leende vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €850 tot €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met extra opties als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Leende.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €1070
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Leende wisselen tussen de €420 en €2175. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende installatiebedrijven uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1083 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leende):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€162,45€1949,40
Elektrisch€0,050€54,15€649,80
Besparing€0,100€108,30€1299,60
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heeze-Leende

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Leende aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.heeze-leende.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Leende zijn er veel. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,300 – €0,600 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Leende. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Heeze, Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven en Reusel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leende-5595

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost +/- tussen de €1075 & €2425. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €10,20 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Leende monteert het als wallbox of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Leende zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen ongeveer €1100. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. De bekende elektrische auto’s in Leende beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Heeze-Leende heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.heeze-leende.nl.

Plaats een reactie