Laadpaal Luyksgestel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Luyksgestel aan huis. Dankzij een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 en/of Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je handige informatie over diverse type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €910.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Luyksgestel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Luyksgestel kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? Hierbij bespreken we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Luyksgestel. Zie ook onze informatie over Aansluitingen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Luyksgestel installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie gaat via de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Luyksgestel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ook noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Luyksgestel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Luyksgestel vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot €3250. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme stations met toffe mogelijkheden als gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Luyksgestel.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €980
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Luyksgestel wisselen tussen de €440 & €1925. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk aangesloten verkooppunten in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1081 kilometer per 4 weken. Met dit getal ramen we welke besparing er mogelijk is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Luyksgestel):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€151,34€1816,08
Elektrisch€0,048€51,89€622,66
Besparing€0,092€99,45€1193,42
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergeijk

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Luyksgestel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.bergeijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto zakelijk rijden.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Luyksgestel zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten variëren tussen de €0,285 tot €0,610 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Luyksgestel. Bekijk ook laadplekken en installateurs in Westerhoven, Riethoven, Reusel, Netersel en Casteren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden luyksgestel-5575

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Gaat het om een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit zo tussen de €1000 & €2500. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Energiedirect, Essent, Eneco, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,30 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Luyksgestel monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De actuele auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Luyksgestel kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1050. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Luyksgestel kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Bergeijk biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.bergeijk.nl.

Plaats een reactie