Laadpaal Geldrop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Geldrop aan huis. Met behulp van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi e-tron GT of jouw Porsche Taycan 4S. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker check je praktische informatie over diverse laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €895.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Geldrop

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi e-tron GT kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Geldrop kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Geldrop. Bekijk ook meer info over Lease een elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Geldrop installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Geldrop. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Als laatste is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Geldrop.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Geldrop vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €900 t/m €3175. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met extra snufjes als Autostart die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Geldrop.

Type laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Geldrop wisselen tussen de €320 en +/- €2050. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €2,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind ervaren vakmannen uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1084 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Geldrop):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,100€108,40€1300,80
Elektrisch€0,040€43,36€520,32
Besparing€0,060€65,04€780,48
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Geldrop-Mierlo

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Geldrop aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en doorstroming. Elke bewoner mag het gebruiken. Alle details is te vinden op www.geldrop-mierlo.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Onderhoud EV’s.

Openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Geldrop nemen in rap tempo toe. Iedereen kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,230 en €0,560 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Geldrop. Vind ook laadstations en installateurs in Leende, Heeze, Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden geldrop-5663

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €875 & €2575. Het tarief hangt af van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Eneco, Essent, NLE en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,15 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost circa €9,70 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Geldrop plaatst het als wallbox aan de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Geldrop kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €950. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Geldrop kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Geldrop-Mierlo biedt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.geldrop-mierlo.nl.

Plaats een reactie