Laadpaal Opheusden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Opheusden aan huis. Middels een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 e-tron of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over geschikte laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €955.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Opheusden

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Opheusden kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Opheusden. Bekijk ook meer info over Beste elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Opheusden kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Opheusden. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Opheusden.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Opheusden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 tot +/- €3325. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met extra features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Opheusden.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €990
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Opheusden komen uit tussen de €420 – €1950. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek populaire specialisten die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1155 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Opheusden):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€132,83€1593,90
Elektrisch€0,043€49,67€595,98
Besparing€0,072€83,16€997,92
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Neder-Betuwe

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Opheusden aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor factoren als vindbaarheid en doorstroming. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details kan je lezen op www.nederbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Milieu.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Opheusden zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,265 tot €0,585 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Opheusden. Vergelijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Kesteren, Lienden, Ommeren, Ingen en Eck en Wiel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden opheusden-4043

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €950 en €2575. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Eneco, Budget energie, Engie, Essent en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,30 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost circa €10,05 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Opheusden plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Opheusden zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €800. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Opheusden kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Neder-Betuwe verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.nederbetuwe.nl.

Plaats een reactie