Laadpaal Kilder

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Kilder aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website bekijk je extra informatie over velerlei soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €920.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kilder

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Kilder kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Kilder. Zie ook onze informatie over Betrouwbare laadpassen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Kilder kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Kilder. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kilder.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Kilder vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €575 t/m €3000. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme stations met speciale extra’s als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kilder.

Type laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €1065
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Kilder schommelen tussen de € 440 en €1900. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare leveranciers die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1087 km (maandelijks). Op basis daarvan begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kilder):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€152,18€1826,16
Elektrisch€0,048€52,18€626,11
Besparing€0,092€100,00€1200,05
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Montferland

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Kilder aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info kan je bekijken op www.montferland.info. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kilder zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten bedragen tussen de €0,255 tot wel €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Kilder. Vind ook laadstations en aanbieders in Wehl, Halle, Zelhem, Gaanderen en Hummelo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kilder-7035

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Gaat het om een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost tussen de €950 en €2100. Het tarief hangt vooral af van het model laadzuil (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Budget energie, Eneco, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,00 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €10,10 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Kilder plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kilder kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €925. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Kilder beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Montferland verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.montferland.info.

Plaats een reactie