Laadpaal Hummelo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Hummelo aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website check je praktische informatie over verschillende type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €940.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hummelo

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Hummelo kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bieden wij inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Hummelo. Op EVplan.nl lees je ook meer over Duurzame mobiliteit.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hummelo kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hummelo. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hummelo.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hummelo vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 en €3075. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Hummelo.

Type stationLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1005
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hummelo bedragen tussen de €390 – €2125. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede vakmannen uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1082 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hummelo):

 • Benzine rijden 2023: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,115€124,43€1493,16
Elektrisch€0,043€46,53€558,31
Besparing€0,072€77,90€934,85
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in september 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Bronckhorst

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Hummelo aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is ook gepubliceerd op www.bronckhorst.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Betrouwbare laadpassen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (september 2023)

Laadstations in Hummelo zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen variëren tussen de €0,290 en €0,590 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Hummelo. Vergelijk ook oplaadpunten en installateurs in Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg en Lathum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hummelo-6999

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing kost +/- tussen de €850 en €2275. De totaalprijs komt tot stand door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hummelo zet het als wallbox tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Hummelo zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten liggen rond de €900. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel beschikbare elektrische auto’s in Hummelo zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Bronckhorst verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.bronckhorst.nl.

Plaats een reactie