Laadpaal Hoog-Keppel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Hoog-Keppel aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA + Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina tref je praktische informatie over meerdere laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €955.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoog-Keppel

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hoog-Keppel kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Verderop kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hoog-Keppel. Zie ook onze informatie over Zero Emission.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoog-Keppel kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hoog-Keppel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hoog-Keppel.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Hoog-Keppel vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 tot €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme palen met leuke snufjes als gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoog-Keppel.

Laadstation typeLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€535- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€520- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoog-Keppel komen uit tussen de €370 en plus minus €2025. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek populaire vakmannen in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1080 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoog-Keppel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€113,40€1360,80
Elektrisch€0,041€44,28€531,36
Besparing€0,064€69,12€829,44
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bronckhorst

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Hoog-Keppel aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details vind je op www.bronckhorst.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektriciteitsnet.

Openbare oplaadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Hoog-Keppel zijn elke dag werkzaam. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten bedragen tussen de €0,250 tot wel €0,620 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Hoog-Keppel. Op deze site vind je ook laadzuilen en leveranciers in Drempt, De Steeg, Lathum, Giesbeek en Angerlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoog-keppel-6997

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €950 – €2025. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Essent, NLE, Eneco, Budget energie en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,20 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost je al snel €10,10 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Hoog-Keppel plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoog-Keppel kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €825. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Hoog-Keppel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Bronckhorst verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.bronckhorst.nl.

Plaats een reactie