Laadpaal Angerlo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Angerlo aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of Lucid Air Pure. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl vind je bruikbare informatie over geschikte soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €985.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Angerlo

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Dacia Spring Electric kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Angerlo kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een goede actieradius. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Angerlo. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Angerlo kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil draait op de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Angerlo. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ook moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Angerlo.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Angerlo vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 tot €3400. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met functies als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Angerlo.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Angerlo schommelen tussen de € 340 en €2150. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk betrouwbare vakmannen in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1075 km per maand. Hiermee ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Angerlo):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,135€145,13€1741,50
Elektrisch€0,047€50,53€606,30
Besparing€0,088€94,60€1135,20
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zevenaar

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Angerlo aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is beschikbaar op www.zevenaar.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Zero Emission.

Kaart met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Angerlo zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten liggen tussen de €0,250 tot wel €0,605 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Angerlo. Vergelijk ook laadplekken en installateurs in Tonden, Leuvenheim, Hall, Eerbeek en Laag-Soeren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden angerlo-6986

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €975 en €2500. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Essent, Engie, NLE, Budget energie en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,55 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost al gauw €9,85 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Angerlo bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Angerlo kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1125. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De beschikbare elektrische auto’s in Angerlo hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Zevenaar biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Bekijk ook www.zevenaar.nl.

Plaats een reactie