Laadpaal Andijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Andijk aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier lees je uitgebreide informatie over populaire soorten laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €895.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Andijk

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als o.a. een Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Andijk kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Andijk. Zie ook onze informatie over Aansluitingen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Andijk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Andijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Andijk.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Andijk vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 – €3225. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zien we steeds meer slimme stations met toffe snufjes als Peak Shaving die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Andijk.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €955
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Andijk komen uit tussen de €380 en ongeveer €1925. Dit is afhankelijk van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek aangesloten installateurs die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1108 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Andijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€144,04€1728,48
Elektrisch rijden€0,046€50,97€611,62
Besparing€0,084€93,07€1116,86
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Andijk aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij factoren als toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Meer informatie is beschikbaar op www.medemblik.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto zakelijk rijden.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Andijk zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,285 en €0,605 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Andijk. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Westwoud, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek en Bovenkarspel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden andijk-1619

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 – €2200. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,85 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,40 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Andijk monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Andijk kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €975. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. De meeste bekende elektrische auto’s in Andijk hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Medemblik heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal nabij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.medemblik.nl.

Plaats een reactie