Laadpaal Bovenkarspel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Bovenkarspel aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW iX3 & Kia e-Soul 64 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker check je uitgebreide informatie over verschillende soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €895.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bovenkarspel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV als onder andere de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Bovenkarspel kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bespreken we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Bovenkarspel. Zie ook aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bovenkarspel kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil draait op de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Bovenkarspel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Verder oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Bovenkarspel.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Bovenkarspel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €900 tot €3175. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder onderscheiden we slimme palen met leuke mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Bovenkarspel.

Type stationVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€880- €1060
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Bovenkarspel komen uit tussen de €360 en €1875. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €6,25 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk erkende adviseurs uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1103 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bovenkarspel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€115,82€1389,78
Elektrisch rijden€0,041€45,22€542,68
Besparing€0,064€70,59€847,10
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Stede Broec

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Bovenkarspel aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag het gebruiken. Alle info is terug te lezen op www.stedebroec.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Aansluitingen.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Bovenkarspel nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten schommelen tussen de €0,265 en €0,575 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Bovenkarspel. Vind ook laadmogelijkheden en verkopers in Oosterleek, Wijdenes, Hem, Venhuizen en Assendelft.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bovenkarspel-1611

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €925 – €2525. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE, Eneco en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,95 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,90 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Bovenkarspel plaatst het als wallbox aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bovenkarspel kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €875. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De gangbare elektrische auto’s in Bovenkarspel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Stede Broec biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt dichtbij jouw woning kan komen. Zie ook www.stedebroec.nl.

Plaats een reactie