Laadpaal Hem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een privé laadpaal in Hem aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier bekijk je waardevolle informatie over verschillende type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €900.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hem

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hem kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina delen we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hem. Of klik door voor meer informatie over Elektrisch of benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Hem kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil gaat via de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Hem. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hem.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Hem vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 t/m €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er slimme opladers met leuke mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hem.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€535- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hem schommelen tussen de € 380 en €1875. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €5,50 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check goede leveranciers uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1100 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hem):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€159,50€1914,00
Elektrisch€0,049€53,90€646,80
Besparing€0,096€105,60€1267,20
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Drechterland

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hem aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken facetten als bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details vind je op www.drechterland.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordelige laadpas.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Hem zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen liggen tussen de €0,265 en €0,560 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Hem. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Venhuizen, Assendelft, Krommenie, Westzaan en Jisp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hem-1607

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Gaat het om een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1025 en €2475. De totale investering is afhankelijk van het type en model (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, NLE, Engie, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,15 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hem plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hem kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1075. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. De bekende elektrische auto’s in Hem hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Drechterland verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.drechterland.nl.

Plaats een reactie