Laadpaal Venhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Venhuizen aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mercedes EQA of Porsche Taycan 4S. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Hier zoek je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €925.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Venhuizen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Venhuizen kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder check je handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Venhuizen. Bekijk ook meer info over Duurzame mobiliteit.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Venhuizen installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Venhuizen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Venhuizen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Venhuizen vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 t/m €3350. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme opladers met leuke features als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Venhuizen.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €925
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Venhuizen wisselen tussen de €360 en plus minus €2075. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind erkende installateurs in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1099 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Venhuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€153,86€1846,32
Elektrisch rijden€0,048€52,75€633,02
Besparing€0,092€101,11€1213,30
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Drechterland

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Venhuizen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij factoren als zichtbaarheid en drukte. Iedereen mag het gebruiken. Meer details is ook te lezen op www.drechterland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpassen.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Venhuizen zijn er veel. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten variëren tussen de €0,230 tot €0,565 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Venhuizen. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Assendelft, Krommenie, Westzaan, Jisp en Zaandijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden venhuizen-1606

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Heb je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €875 en €2525. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Eneco, Budget energie, NLE, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,00 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,20 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Venhuizen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Venhuizen kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €900. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Venhuizen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Drechterland biedt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.drechterland.nl.

Plaats een reactie