Laadpaal Westwoud

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Westwoud aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker tref je handige informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €955.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Westwoud

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Mini Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Westwoud kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Westwoud. Zie ook onze informatie over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Westwoud installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Westwoud. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Westwoud.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Westwoud vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €950 t/m €3125. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zien we steeds meer slimme systemen met extra snufjes als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Westwoud.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1010
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Westwoud lopen uiteen tussen de €410 en ongeveer €2150. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,00 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind ervaren leveranciers die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1107 km (maandelijks). Hiermee checken we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Westwoud):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€138,38€1660,50
Elektrisch rijden€0,045€49,82€597,78
Besparing€0,080€88,56€1062,72
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Drechterland

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Westwoud aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.drechterland.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Westwoud zijn dagelijks beschikbaar. Elke laadpashouder kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten liggen tussen de €0,290 – €0,560 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Westwoud. Op deze site vind je ook oplaadplekken en leveranciers in Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel en Oosterleek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden westwoud-1617

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Bezit je een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €950 en €2175. De totale investering wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, NLE, Essent, Eneco en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,00 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,15 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Westwoud bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Westwoud kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €900. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Westwoud dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Drechterland biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de paal vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.drechterland.nl.

Plaats een reactie