Laadpaal Hoogeveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Hoogeveen aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 of Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Hier lees je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €985.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogeveen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Hoogeveen kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? In onze keuzehulp check je inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Hoogeveen. Zie ook onze informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoogeveen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hoogeveen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hoogeveen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Hoogeveen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €900 tot €3000. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met speciale features als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Hoogeveen.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogeveen bedragen tussen de €410 tot €1825. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,50 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind aangesloten vakmannen in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1171 km per maand. Op basis van dit gemiddelde berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogeveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€140,52€1686,24
Elektrisch€0,046€53,87€646,39
Besparing€0,0740€86,65€1039,85
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoogeveen

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Hoogeveen aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor factoren als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.hoogeveen.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare laadpassen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Hoogeveen zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,235 tot wel €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Hoogeveen. Doorzoek daarnaast laadstations en verkopers in Emmen, Hardenberg, Coevorden, Ommen en Dalfsen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogeveen-7905

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €825 en €2250. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, NLE, Eneco, Energiedirect, Essent en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost ongeveer €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Hoogeveen zet het als wallbox tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogeveen zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1075. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel favoriete elektrische auto’s in Hoogeveen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Hoogeveen biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.hoogeveen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie