Laadpaal Noordscheschut

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Noordscheschut aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw CUPRA el-Born of jouw Skoda Enyaq iV 80X. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker zoek je handige informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €960.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordscheschut

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Noordscheschut kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Verderop bespreken we bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Noordscheschut. Zie ook onze informatie over Energieleverancier.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Noordscheschut kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Noordscheschut. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Ook is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Noordscheschut.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Noordscheschut vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €800 en €3425. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens kan je kiezen voor slimme systemen met snufjes als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Noordscheschut.

Type laadpaalVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €985
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordscheschut liggen tussen de €340 tot €2100. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €5,25 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare vakmannen in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1168 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordscheschut):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€169,36€2032,32
Elektrisch rijden€0,049€57,23€686,78
Besparing€0,096€112,13€1345,54
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoogeveen

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Noordscheschut aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan het gebruiken. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.hoogeveen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpaal installatie.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Noordscheschut zien we steeds meer. Iedereen kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,300 – €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder vind jij de openbare laadstations in Noordscheschut. Bekijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen en Klazienaveen-Noord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordscheschut-7914

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Beschik je over een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie zit zo tussen de €1075 en €2000. Het tarief komt tot stand door welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Engie, Budget energie, Essent, Energiedirect en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,80 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Noordscheschut bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordscheschut kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €975. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. De meeste bekende elektrische auto’s in Noordscheschut kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Hoogeveen verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.hoogeveen.nl.

Plaats een reactie