Laadpaal Pesse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een eigen laadpaal in Pesse aan huis. Dankzij een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of Skoda Enyaq iV 80X. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina zoek je extra informatie over populaire type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €970.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Pesse

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een Mini Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Pesse kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder vind je een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Pesse. Bekijk ook meer info over Private lease elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Pesse kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Pesse. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Pesse.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Pesse vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 t/m €3025. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er allerlei slimme palen met extra mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Pesse.

Type stationLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €930
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Pesse komen uit tussen de €320 en +/- €1900. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1027 km per maand. Met dit aantal kilometers begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Pesse):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€143,78€1725,36
Elektrisch rijden€0,048€49,30€591,55
Besparing€0,092€94,48€1133,81
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoogeveen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Pesse aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details vind je op www.hoogeveen.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Pesse nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,230 tot €0,615 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Pesse. Vind ook oplaadplekken en installateurs in Fluitenberg, Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld en Linde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden pesse-7933

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €825 en €2050. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Engie, NLE, Eneco en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,25 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Drenthe.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Pesse zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Pesse kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €975. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Veel favoriete elektrische auto’s in Pesse kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hoogeveen biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hoogeveen.nl.

Plaats een reactie