Laadpaal Kerkenveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Kerkenveld aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw MG ZS EV of jouw Kia e-Soul 64 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over geschikte type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €965.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kerkenveld

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Kerkenveld kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp delen we inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Kerkenveld. Zie ook onze informatie over Stekkers.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Kerkenveld kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Kerkenveld. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ook moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kerkenveld.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Kerkenveld vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 en €3150. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zijn er slimme opladers met leuke features als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kerkenveld.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€535- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Kerkenveld komen uit tussen de €370 en plus minus €2200. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €3,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal de beste installatiebedrijven uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1174 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kerkenveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€140,88€1690,56
Elektrisch rijden€0,044€51,66€619,87
Besparing€0,076€89,22€1070,69
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente De Wolden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Kerkenveld aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info is terug te lezen op www.dewolden.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zakelijk elektrische auto leasen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kerkenveld vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,285 tot wel €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Kerkenveld. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Linde, Nieuwlande, Geesbrug, Elim en Alteveer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kerkenveld-7926

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €750 en €2475. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Engie, Essent, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,65 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Kerkenveld zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kerkenveld zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen circa €900. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Kerkenveld zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente De Wolden heeft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.dewolden.nl.

Plaats een reactie