Laadpaal Fluitenberg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Fluitenberg aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Dacia Spring Electric of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €980.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Fluitenberg

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een MG ZS EV is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Fluitenberg kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Eveneens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Fluitenberg. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Fluitenberg kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Fluitenberg. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Fluitenberg.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Fluitenberg vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €850 tot €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme palen met snufjes als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Fluitenberg.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €650
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €1075
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Fluitenberg liggen tussen de €400 en €1900. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €3,00 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk aangesloten vakmannen uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1026 km per maand. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Fluitenberg):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€138,51€1662,12
Elektrisch€0,047€48,22€578,66
Besparing€0,088€90,29€1083,46
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoogeveen

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Fluitenberg aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Updates en informatie kan je lezen op www.hoogeveen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Onderhoud.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Fluitenberg zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,245 en €0,620 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Fluitenberg. Vind ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde en Nieuwlande.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden fluitenberg-7931

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €975 en €2325. Het hele prijskaartje hangt vooral af van het type laadpaal (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Engie, NLE, Essent en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,15 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,80 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Fluitenberg zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Fluitenberg kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €975. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Fluitenberg zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hoogeveen verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.hoogeveen.nl.

Plaats een reactie