Laadpaal Wilhelminadorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Wilhelminadorp aan huis. Via een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi e-tron GT & Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina lees je extra informatie over verschillende soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €915.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wilhelminadorp

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wilhelminadorp kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Wilhelminadorp. Zie ook aanvullende informatie over Duurzaam rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Wilhelminadorp kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Wilhelminadorp. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wilhelminadorp.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Wilhelminadorp vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot en met €3075. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra functies als Peak Shaving die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wilhelminadorp.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€680- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wilhelminadorp bedragen tussen de €380 en ongeveer €2175. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €5,75 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk aangesloten specialisten die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1140 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wilhelminadorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€153,90€1846,80
Elektrisch€0,047€53,58€642,96
Besparing€0,088€100,32€1203,84
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Goes

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Wilhelminadorp aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals toegankelijkheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie is ook gepubliceerd op www.goes.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste laadpassen.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Wilhelminadorp vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,260 – €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Wilhelminadorp. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke en Lewedorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wilhelminadorp-4475

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Beschik je over een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost tussen de €1025 en €2475. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Eneco, Engie, Essent, NLE en Oxxio, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,30 p/100 km. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,85 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Wilhelminadorp plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Wilhelminadorp kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1000. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De gangbare elektrische auto’s in Wilhelminadorp zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Goes verstrekt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.goes.nl.

Plaats een reactie