Laadpaal s-Heer Arendskerke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in s-Heer Arendskerke aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina zoek je praktische informatie over betrouwbare laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €905.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen s-Heer Arendskerke

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal s-Heer Arendskerke kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop delen we aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in s-Heer Arendskerke. Zie ook aanvullende informatie over Blog over elektrisch rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation s-Heer Arendskerke kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in s-Heer Arendskerke. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in s-Heer Arendskerke.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur s-Heer Arendskerke vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 tot +/- €3000. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met toffe extra’s als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal s-Heer Arendskerke.

Soort laadstationVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€865- €945
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in s-Heer Arendskerke liggen tussen de €380 en €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €3,25 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste verkooppunten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1136 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in s-Heer Arendskerke):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€130,64€1567,68
Elektrisch€0,043€48,85€586,18
Besparing€0,072€81,79€981,50
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Goes

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in s-Heer Arendskerke aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor variabelen als vindbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Updates en informatie is te vinden op www.goes.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrisch v.s. benzine.

Overzicht openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in s-Heer Arendskerke zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,290 tot wel €0,570 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in s-Heer Arendskerke. Vind ook laadplekken en verkopers in Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek en Heinkenszand.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden s-heer-arendskerke-4458

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een pand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €750 en €2000. De totaalprijs komt tot stand door het type laadstation (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Eneco, Essent, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,65 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,70 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in s-Heer Arendskerke bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in s-Heer Arendskerke kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1100. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel van de gangbare elektrische auto’s in s-Heer Arendskerke kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Goes verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.goes.nl.

Plaats een reactie