Laadpaal s-Heerenhoek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een handige laadpaal in s-Heerenhoek aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW i4 & Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier lees je handige informatie over betrouwbare laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €905.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen s-Heerenhoek

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Mercedes EQA kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal s-Heerenhoek kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Op deze pagina bieden wij handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in s-Heerenhoek. Zie ook onze informatie over Bijtelling EV’s.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation s-Heerenhoek kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in s-Heerenhoek. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in s-Heerenhoek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur s-Heerenhoek vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €825 tot €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder heb je de keuze uit slimme palen met speciale features als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal s-Heerenhoek.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€540- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in s-Heerenhoek lopen uiteen tussen de €430 en €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €7,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede vakmannen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1132 km per 4 weken. Hiermee checken we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in s-Heerenhoek):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€169,80€2037,60
Elektrisch€0,050€56,60€679,20
Besparing€0,100€113,20€1358,40
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in s-Heerenhoek aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.borsele.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in s-Heerenhoek zijn aanwezig. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten wisselen tussen de €0,245 tot wel €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in s-Heerenhoek. Vergelijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Heinkenszand, s-Heer Abtskerke, Nisse, Ovezande en Driewegen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden s-heerenhoek-4453

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie zit zo tussen de €925 – €2200. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Essent, Eneco, NLE en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,10 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in s-Heerenhoek zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in s-Heerenhoek zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €875. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in s-Heerenhoek hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Borsele heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.borsele.nl.

Plaats een reactie