Laadpaal Ovezande

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Ovezande aan huis. Op basis van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw CUPRA el-Born of jouw Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl tref je uitgebreide informatie over populaire soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €990.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ovezande

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Ovezande kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp vind je bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Ovezande. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Ovezande kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Ovezande. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ovezande.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Ovezande vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 tot €3400. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook onderscheiden we slimme stations met toffe mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Ovezande.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€855- €1045
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ovezande komen uit tussen de €370 – €2150. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind goede vakmannen in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1128 km per 4 weken. Met dit getal becijferen we wat je kunt besparen. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ovezande):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€146,64€1759,68
Elektrisch rijden€0,046€51,89€622,66
Besparing€0,084€94,75€1137,02
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Ovezande aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Alle details vind je op www.borsele.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordeligste elektrische auto.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Ovezande zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,285 en €0,620 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Ovezande. Vergelijk ook laadplekken en verkopers in Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland en Kwadendamme.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ovezande-4441

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Gaat het om een pand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €800 – €2175. De totale investering komt tot stand door het model laadzuil (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Essent, Engie en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,60 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,95 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Ovezande monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ovezande kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen circa €1025. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel bekende elektrische auto’s in Ovezande zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Borsele heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.borsele.nl.

Plaats een reactie